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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  04/07/2017
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Agropecuarias
Autor :  MONTOSSI, F.; DE BARBIERI, I.; CIAPPESONI, G.; SILVEIRA, C.; LUZARDO, S.; BRITO, G.; SAN JULIÁN, R.
Afiliación :  FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; LUIS IGNACIO DE BARBIERI ETCHEBERRY, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CARLOS GABRIEL CIAPPESONI SCARONE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CAROLINA INES SILVEIRA ROJAS, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; SANTIAGO FELIPE LUZARDO VILLAR, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ROBERTO SAN JULIAN SANCHEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Alternativas tecnológicas para la mejora de la competitividad del rubro ovino: avances de la investigación de INIA en la raza Merino Dohne.
Fecha de publicación :  2011
Fuente / Imprenta :  Revista INIA Uruguay, 2011, no. 26, p.14-18
Serie :  (Revista INIA; 26)
ISSN :  1510-9011
Idioma :  Español
Palabras claves :  GENÉTICA OVINA; MERINO DOHNE.
Thesagro :  BIOTIPOS; MEJORAMIENTO GENETICO ANIMAL; OVINOS.
Asunto categoría :  L10 Genética y mejoramiento animal
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/6987/1/18429130112152015.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO28352 - 1INIAP - PPPP/REVISTA INIA/2011/26

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Tacuarembó. Por información adicional contacte bibliotb@tb.inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  14/06/2016
Actualizado :  11/03/2021
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  LUZARDO, S.; WOERNER, D.R.; GEORNARAS, I.; ENGLE, T.E.; DELMORE, R.J.; HESS, A.M.; BELK, K.E.
Afiliación :  SANTIAGO FELIPE LUZARDO VILLAR, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; D. R. WOERNER, Center for Meat Safety and Quality, Colorado State University.; I. GEORNARAS, Center for Meat Safety and Quality, Colorado State University.; T. E. ENGLE, Department of Animal Sciences, Colorado State University.; R. J. DELMORE, Center for Meat Safety and Quality, Colorado State University.; A. M. HESS, Department of Statistics, Colorado State University.; K. E. BELK, Center for Meat Safety and Quality, Colorado State University.
Título :  Effect of packaging during storage time on retail display shelf life of longissimus muscle from two different beef production systems.
Fecha de publicación :  2016
Fuente / Imprenta :  Journal of Animal Science, 2016, v. 94, p. 2614-2623. Doi: https://doi.org/10.2527/jas.2016-0305
DOI :  10.2527/jas2016-0305
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history:Received January 14, 2016; Accepted March 25, 2016.
Contenido :  Two studies were conducted to evaluate the influence of packaging and production system (PS) on retail display life color (L*, a*, and b*), fatty acid profile (% of total fatty acids), lipid oxidation (thiobarbituric acid reactive substances; mg malondialdehyde/kg of muscle), vitamin E content (μg/g of muscle), and odor (trained panelists) during storage of LM. Four (or 3) different packaging treatments were applied to LM from steers fattened on grazing systems (Uruguayan) or on high-concentrate diets (U.S.). From fabrication to application of treatments, Uruguayan LM were vacuum packaged for air shipment and U.S. LM were also vacuum packaged and kept in a cooler until Uruguayan samples arrived. Treatments were applied 7 d after slaughter. In Exp. 1, treatments were vacuum packaging (VP), lowoxygen (O2) modified atmosphere packaging (MAP) with nitrogen (N2) and carbon dioxide (MAP/CO2), low-O2 MAP with N2 plus CO2 and carbon monoxide (MAP/CO), and VP plus an application of peroxyacetic acid (VP/PAA). In Exp. 2 block 1, treatments were VP, MAP/CO, and VP with ethyl-N-lauroyl-l-arginate HCl incorporated into the film as an antimicrobial agent (VP/AM). In Exp. 2 block 2, treatments were VP, MAP/CO2, MAP/CO, and VP/AM. After 35 d storage, steaks were evaluated during simulated retail display for up to 6 d. In Exp. 1, Uruguayan steaks under MAP/CO had greater (P < 0.05) a* values than VP/PAA and MAP/CO2 on d 6 of display. For U.S. beef, the MAP/CO had the reddest lean color ... Presentar Todo
Palabras claves :  BEEF LONGISSIMUS MUSCLE; BEEF PRODUCTION; CHEMICAL ANALYSES; COLOR; MEAT; PACKAGING; PRODUCTION SYSTEM.
Thesagro :  ACIDOS GRASOS; ANALISIS; CARNE; COLOR; ENVASADO.
Asunto categoría :  Q01 Ciencia y tecnología de los alimentos
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO101244 - 1PXIAP - DD
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